Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Fatta lagen!" by Dona Hariri # eBook PDF Kindle ePub Free

Fatta lagen!

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Fatta lagen!
  • Author : Dona Hariri
  • Release Date : January 15, 2019
  • Genre: Law,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 1362 KB

Description

MÄnga, sÀrskilt unga, kÀnner inte till sina rÀttigheter. Och de Àr inte medvetna om sina skyldigheter. Det menar juristen Dona Hariri som sÀger: Det Àr inte coolt att begÄ brott, det Àr coolare att kunna sin rÀtt.
Fatta lagen! Àr boken som gör lagen tillgÀnglig för alla. Till exempel förklarar den vad som Àr att förolÀmpa och vad som Àr förtal. Varför det aldrig Àr en bra idé att jobba svart eller vad samtycke till sex egentligen innebÀr. Om det rÀknas som misshandel nÀr tvÄ personer har bestÀmt sig för att slÄss eller om en polis har rÀtt att trycka upp dig mot en vÀgg och visitera dig.
Juridik anses ofta svÄrt och krÄngligt, men hÀr kommer lagen förklarad pÄ ett sÀtt som alla kan förstÄ. Unga blir ofta utsatta för brott och med hjÀlp av den hÀr boken ska du veta vad som gÀller nÀr - eller helst innan - du hamnar i en rÀttssituation.
OmrÄden som beskrivs Àr framför allt sÄdana som unga mÀnniskor berörs av; immaterialrÀtt, sexualbrott, misshandel, vÀktares befogenheter, narkotika, olaga hot, stöld och diskriminering, men Àven juridik kring bostÀder och civil olydnad.
Dona Hariri vill med den hÀr boken ge alla medborgare rÀtten till sin rÀtt. LÀs pÄ och fatta lagen!


Free PDF Download "Fatta lagen!" Online ePub Kindle